Boblejakka

boblejakka ministrikk11Oversize, overdimensjonert, kjappstrikka og hoy; Så kul! Nå har jeg siklet så lenge på Big Knits-trenden der ute, at det vel var på tide å gjøre noe med det på Ministrikk. Endelig et mønster som går helt opp til 10 år og som garantert vil holde vesla varm (og kul) i et kaldt klasserom i vinter. Ei slik boblejakke som læreren ikke ber deg ta av og henge på gangen, men som får bli med inn. Ikke helt som andre boblejakker, med andre ord. Jeg drømmer allerede om mammaversjonen av denne. Så mye, faktisk, at den blir virkelig om ikke lenge.

Mønster finner du her, str 3 – 10 år. boblejakka ministrikk

boblejakka bloggVokser med barnet: Det aller deiligste med oversizestrikk må vel være at hver størrelse varer lenge. Vesle Stella og Anine (7) på bildene går i andre klasse og begge passer 5-6 år som blir til trekvarte ermer mens de vokser. Hadde de fått den da de var fem, kunne de altså brukt samme plagget i opp mot tre år. Det føles godt. De to jentene kunne forøvrig fortelle meg at rosacrushet fra barnehagen er over. He he, jeg lærer så lenge jeg lever. Tenkte jeg måtte dele de sitatene med dere som har små prinsesser som ikke har startet skolen enda, og som har en daglig kamp med å få på noe annet enn skjørt og rosatoner: Det varer altså ikke evig. Stella kunne erklære at nå går det i hvitt, grått, svart – og en dæsj blått. Og aller helst jeans. Så vet vi det.boblejakka ministrikk14Anine + Stella.

Bruk til: Historisk har jeg ikke vært særlig fan av tykk barnestrikk på store pinner. Det føles fort både klumpete på de små som skal ha på vinterdress eller ligge i vogna. Men for de store er det en helt annen sak! Ikke minst når jakka er ment som en ytterjakke i høst- eller vårmånedene like gjerne som en cardigan. La den lille prinsessa på 3 år bruke den som kåpe utenpå kjolen til og fra julefestene, og den store som cardigan på skolen.

Mønsteret går fra 3 – 10 år og jakka er strikket på store pinner i boblestrikk i ren ull (Dale Hubro) eller Sandnes Easy (myk på budsjett).

boblejakka ministrikk6Citylua: Denne er ikke lansert enda, men alle som skaffer Boblejakka i dag får den gratis med.boblejakka ministrikk8

boblejakka ministrikk3Kontrast: Lin mot grovstrikket, myk ull. Gul møter dust grått, to farger som er som skapt for å leke sammen.boblejakka ministrikk2Vinterhvit.boblejakka ministrikk5

jentene boblejakka karl- Jeg tror ikke jeg har holdt en ekte baby før, har du? (Anine, 7 år).boblejakka ministrikk12

boblejakka ministrikk10HVA DE HAR TIL:

Anine (t.v): har gul kjole i lin fra Motoreta (hos Butikk 22), lysegrå knestrømper og Ministrikks nye City-lue. Brune boots (Angulus). Blågrå kjole med lommer fra første og siste bilde er et budsjettkupp fra Name It (LMTD-kolleksjonen deres). Anines grå Boblejakke er strikket i Sandnes Easy.

Stella: lysegrå kjole med lommer (Name It) og Ministrikks hvite perlestrømpebukser (her). Hvit Boblejakke er strikket i Dale Hubro.

Jakkemønster her (kommer med luemønster ut dagen).

boblejakka barnestrikkTusen takk til vesle Stella, Anine og mammaene deres. Til min fantastiske, tålmodige og dyktige makker Linda (Loop Knitting) og fotograf Helena Krekling.

// Ministrikks latest pattern design: The bubble jacket. A real “Big Knit” that I’ve been so, so excited to share. All stylings and art direction by me, photos by Helena Krekling.

facebooktwittergoogle_plusmail

6 Comments

 1. Tone Marie Sørensen

  Takk for flott oppskrift og nydelig design!! Du er så flink til å fange ting i tiden, samtidig som
  det er så klassisk, vakkert og tidløst! Ekstra kjekt at det går langt opp i størrelse, nå kan jentene mine på 5 og 9 matche!! Gleder meg til å ta fatt på strikkinga!!

  • Charlott Pettersen

   Tusen, tusen takk. Ord som klassisk og tidløst varmer virkelig, da tenker har jeg gjort noe riktig. :) Gleder meg til å høre om jentene dine liker! (Og ikke minst, til å se dem matche ;)

 2. Åse Budak

  Hei. Jeg holder på å strikke denne nydelige boblejakken. Men jeg skjønner desverre ikke forklaringen på boble strikkingen. Har søkt på nettet og gjør som det blir forklart der, altså litt anderledes. Kan dere vennligst sende en mail og forklare hvordan det skal gjøres.Skjønner ikke hvordan jeg strikker de 4 trådene sammen med nederste 5.maske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *