Mamma og Marta

Det er vår i lufta og jeg har endelig fått gjort alvor ut av det vårtegnet jeg har gledet meg mest til: Å kle på meg “Boblejakka” som ytterjakke. De siste dagene har jeg trillet rundt med Kalle iført min lys grå variant, og ble jo hoppende glad da jeg så andre gjøre det samme.

Disse bildene av Christiane og datteren Marta (5) tikket inn i innboksen, og jeg kan ikke gjøre annet enn å dele dem. boblejakka_big knitsMamma og Marta. Identisk matchende i dus grå “Boblejakke”, hvit t-shirt og blå jeans.

- Jeg syntes det var så deilig å se en så kul jakke til jente! Ofte skal jenteplaggene være så søte, men denne var jo bare kul. Det fascinerer at samme designet passer til en liten jente og mammaen, litt ulikt noe annet jeg har sett av strikkejakker, sier Christiane.boblejakka_big knits7boblejakka_big knits9Marta har gått fra 3 til 5 år siden sist, og blitt stor jente.boblejakka_big knits5Noen av dere vil kanskje Christiane igjen som en av strikkemammaen fra “Strikk til mamma og mini”- boka mi. Hun var en av flere norske barneklærinspiratorer som her delte sine strikkefavoritter, til seg selv og barna Marta og Anker. Denne sesongen ser ut hun til å ha ventet på våren i samme henseendet som meg.

- Jeg har gledet meg  til å bruke de nye Boblejakkene våre til det jeg tror de er aller finest som, nemlig vårjakke. Den passer så bra til hverdagsantrekket med blå jeans og hvit t-skjorte -  eller til stripete kjole og bare legger i Converse, tipser hun.

Hva ser du etter når du skal velge et strikkeplagg (som du selv eller mormor strikker) til deg selv?

- Siden det tar så lang tid med et voksenplagg leter jeg etter varige plagg (enkle, med fin passform og nøytrale farger). Enten det, eller så trekkes jeg mot det helt motsatte. Tradisjonelle, strikkede gensere og kofter i 50-, 60-, 70-talls fargekombinasjoner. Disse er like hyggelige å pakke frem hver vinter!

Foto: Helena Krekling

Noen av mine andre mammaboblejakkefavoritter, fra Instagram:mammaboblerFra øverst til venstre: @ingelinnsa, @hellomrsmama, @knittingthea og @fargebarn med sine to hjerteknusere.

 

facebooktwittergoogle_plusmail

2 Comments

  1. Embla

    Hej! Jag köpte detta mönstret igår, men jag förstår verkligen inte hur bubblorna ska göras. Väldigt dåligt förklarat! Kan du maila mig och förklara bättre!

  2. Marianne

    Hei. Trenger hjelp. Begynt på forstykket, men blir jo helt feil. Boblene blir jo forskjøvet når det skal felles på den 6.omgangen. Boblene fra omgang 12 blir på samme rekke som 6.omgang. Hva gjør jeg feil? Har gjort det om og om igjen flere ganger nå. Haha, hjeeelp:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *