Ministrikk SS16

Noen av dere har sett bilder fra den allerede i de ulike bildegalleriene på Ministrikk.no. Men her er den altså i samlet versjon, med varsel om en kriblende vår med lopper i blodet og basis-snitt; Sommeren fra Ministrikk!ministrikk_babyshortsen2Kanskje er det fordi jeg nå har to gutter i hus at den har tatt denne formen. Enkelheten. Brukbarheten.

Basic: Helt siden Guttestrikkeboka-tida har jeg ønsket meg en strikket singlet til Herman. Så innmari simpel som ei trøye, men med all den luksus som kun ligger i et strikket plagg. Et strikket plagg kan aldri bli simpelt, og det er det jeg elsker så dypt ved det. Når man stripper det luksuriøse ned til et minimum, eller løfter minimumet opp til den beste utgaven av seg selv. Jeg vet. Jeg har sagt det før. Balanse er det fineste jeg vet.Tank Top_Pickles BooBoo 3

blogg_ministrikk1Titt tei. Knapper bak.Tank Top Baby_knitted_ministrikk_ss16_10Details: De gjemte detaljene har blitt Ministrikksiganturen. Lukking bak gir babyversjonen et annet preg enn storebror sin (og lett å dra over hodet). Denne vil bli Kalles mest brukte overdel utover sommeren (Jaja, jeg vet. Dersom vi får sommer slik somre skal være). blogg_ministrikk7Unisex: Matilde i sin tank. Svært mange av Ministrikkplaggene er kjønnsnøytrale og det er bevisst. Jeg elsker tanken på at lillesøster arver av storebror og at de til og med kan bruke hverandre garderobe på kryss og tvers når de er nært nok i alder. Da blir hvert strikkeplagg brukt så mye som det fortjener – og antall arbeidstimer lagt ned er inntjent. Skinnveske, hvite loafers og bukser er fra Zara (gutteavdelingen for sistnevnte). Blått skjørt (Gro Company).blogg_ministrikk6Guttefin. Jentefin. Ministrikks nye Loose Fit Shorts. Dus grå bomullsstrikk (Poppy Rose) og brune skinnsandaler (Pom d’Api).

blogg_ministrikk5

blogg_vansSokker i sandaler: Trenger ingen nærmere introduksjon her hos meg. Jeg er frelst denne sommeren. Matilde i sine Fuschia-rosa. Herman i sine grå oppi skinnsandaler, og brun “Wood”-versjon i sorte Vans.Tank Top Baby_knitted_ministrikk_ss16_2_edited-1K & O.ministrikk_babyshortsen5Dus grå bambusgarn fra Pickles møter shortsen fra Ministrikks Hentesett, som nå også finnes som separat mønster.blogg_ministrikk2 Lattepause, behind scenes.  Jeg nyter ammingen mellom jobbslagene i det Karl nærmer seg 10 måneder, og Lars og jeg deler resten av permisjonen. Slik må jeg stikke innom babyen et par ganger om dagen, selv når jeg jobber utafor huset. Denne tida har gått så altfor fort…Sukk. ministrikk_babyshortsen4Baby-turboen min. Går rundt med stolene, kryper, snakker sine første ord og viser hvor stor. Altfor kjapp. Altfor søt. Trenger sommerstrikk til å vokse i.blogg_detail

Tank Top_Pickles Booboo 1

Tank Top kids_knitted_ministrikk_ss16_2Boho-dusker: Vi er helt frelst i såkalte “tassels” denne sommeren og lar dem henge på all ministrikk. Via armbånd, smykker og på tøy. Du lager dem enkelt med broderingstråd (de fineste fargene til den beste prisen er i flerpack på Søstrene Grene). Hvordan man lager, forklares an masj b.la. på Pinterest. ministrikk_babyshortsen1Du finner hele Ministrikk SS 16 – knestrømper, mønster og vårens desidert vakreste sokker – på nettsiden her.

 

(PS, for alle som venter på babyskoene. Disse er satt i gang på fabrikken og bør være i Norge i slutten av juni).sokker// Ministrikk SS16

All photos: Helena Krekling. Art direction, Styling etc: Charlott Pettersen. Pattern developing, graphical art etc.: Linda Hansen.

facebooktwittergoogle_plusmail

2 Comments

  1. LH

    Kan du komme med tips til klær til skolegutter, dvs. den alderen de er i nå? Min pode begynner på skole etter sommeren og det gjør vel Herman også, ja? Inspo er fint (og du er så flink! :))

  2. Marianne

    Synes det er vanskelig å finne fine sandaler både til gutt og jente. Mye ecco/ geox i butikkene. Blir vel ikke like lekkert med sokker oppi dem tror jeg. Har kjøpt Bisgaard fra nettbutikk, men der ble størrelsen feil så det er heller ikke så lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *